Vihannekset tuoreena puutarhalta suoraan kauppoihin

Viljelemme ruukkusalaattia ja yrttejä noin 3 000 neliömetrin pinta-alalla. Markkina-alueemme muodostuu Kainuun kunnista ja muista lähiseudun kunnista Pohjois-Karjalan ja Ylä-Savon alueella. Tuotteet myymme pääasiassa suoraan vähittäisliikkeisiin, mutta asiakaskuntaamme kuuluu lisäksi myös ravintoloita. Toimitukset hoidamme omalla jakelukalustollamme, joten tuotteet saapuvat kauppoihin tuoreina ja raikkaina. Puutarha työllistää yrittäjien lisäksi noin 5 henkilöä sesongista riippuen.

Puutarhan lämmitykseen käytämme kotimaista polttoainetta, haketta.

Jakeluauto.jpg


Salaatin viljelyä jo toisessa polvessa

Akonlahden Puutarha on toiminut yli neljäkymmentä vuotta, nyt jo toisessa polvessa. 1960 -luvun lopulla Tauno ja Kaarina Komulainen aloittivat avomaanviljelyn perinteisen maatilan liitännäiselinkeinona, mutta pian rakennettiin myös ensimmäinen kasvihuone. Kasvihuoneessa kasvatettiin kesäisin keräsalaattia, avomaalla mm. sipulia, porkkanaa ja mansikkaa.

Vuonna 1992 keräsalaatin viljely vaihdettiin ruukkusalaatin viljelyyn. Vuosikymmenen lopulla tilalla tehtiin sukupolvenvaihdos, ja jatkajaksi vaihtui seuraava sukupolvi.

Kuvassa alla: Salaatin ja yrttien viljelyä 1980 -luvulla.

Salaattia_ja_yrtteja.jpg

Kuvassa alla: Keräsalaatin viljelyä maapedissä 1980 -luvulla.

kerasalaattia.jpg