Ruukkuvihannesten kasvaminen siemenestä kauppakuntoiseksi kestää 5-7 viikkoa. Siementen idätyksen jälkeen taimia kasvatetaan pari viikkoa taimilinjalla, jonka jälkeen ne siirretään kasvamaan viljelykouruille. Kourujen pohjalle valuu ravinneliuos, josta kasvit saavat juuristollaan tarvitsemansa veden ja ravinteet, ja ylimääräinen vesi palautuu säiliöön lähtien uudelleen kiertämään kouruihin (suljettu vesikierto). Näin ympäristöön ei pääse ravinteita. Automatiikka pitää liuoksen ravinnepitoisuuden ja -tasapainon tarkoin halutun kaltaisena, jotta tuotteista saadaan tasa- ja hyvälaatuisia ympäri vuoden. Kun vihannekset ovat täysikasvuisia, ne pakataan ja jäähdytetään kauppakestävyyden parantamiseksi kylmiössä ennen kauppoihin vientiä.